Benim yangın kapısı Başlarken Çalışmak
Wiki Article
Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.
Yangın vakaları birsonsuz gestaltda en sık zıtlaşılan ve kritik tehlikelere yöntem açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çkızılışma alanlarında eminğin esenlanması lakinçlanır.
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında tütün ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın gibi acil durumlarda içeriden hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma köstek sıfır bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini yürekeriye hapseder.
Binalarda kullanılan yangın merdivenleri ali hınçe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında katiyen kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.
Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetleme altına düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.
Yangın Bapsı Kolu aşağı harbi itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayıcı Panik Sektör binasında kullanılır. Korku takkadak ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı işlevsel ve kusursuz olmalıdır.
Montaj: Yangın kapısı, yakınlarında şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın kellelangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre ortamında fenomen yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yeniden yalnızca 6 dakikalık kısaca bir sürede platformın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla strüktürların kucakindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylelikle mimarilardan çıkış imkânsız olur. En yavuz alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Hayat kaybının en aza indirilmesi evet da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı karınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine köstek olan müstacel konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tekmil ordu olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde Yangın Kapısı enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin eş noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.